5 начина да изхвърлим мебелите лесно

5 начина да се отървете от големите мебели, преди да се преместите

Скъпото и главоболието при преместването на големи мебели често не си заслужава. Трябва да опитате да се отървете от тях, преди да се преместите. Може да успеете да ги предадете в депото, но ако нямате други възможности. Ето само няколко начина, по които можете да се отървете:

1 – Опитайте се да продадете

Има фирми по извозване на стари мебели, които нямат нищо против да преместят вашите големи мебели, ако им предложите добра сделка. Може да се наложи да платите нещо минимално и по-ниско от това, което бихте платили, за да наемете камион. Често това е единственият начин да решим въпроса със старите мебели.

2 – Дайте на приятел

Ако не сте в състояние да намерите купувач, тогава може да намерите приятел, който иска да вземе обемните мебели. Намерете помощ за разтоварването или наемете професионален екип, който да свърши цялата работа.

3 – Дарявайте за благотворителност

Някои организации с нестопанска цел биха се радвали да вземат подобни големи мебели, стига да са в добро състояние. Тези организации ги продадат на обществеността и използват парите, за да подпомогнат финансирането на програмите и услуги.

4 – Предложете в онлайн сайтове за разпродажби

Вече и на българския пазар има множество сайтове битаци, където всеки продава излишните си вещи. Опитайте да добавите обявата си на такива места.

5 – Проврете за депа за мебели

Може да се наложи да изкарате старите мебели на депото. Някои депа вземат малка такса в зависимост от правилата на града, в който живеете. Можете също така да наемете местна служба за превоз на товари, за да стигнете до депото, ако не можете сами да го направите.

Може да отнеме време, за да се отървете от големи мебели, така че не чакайте до последната минута. Колкото по-скоро направите план да ги продадете или дарите, толкова по-добре ще бъдете.