Справяне с ненужната работа в дома и правилното изхвърляне

Справяне с ненужната работа в дома и правилното изхвърляне

Без значение колко добре изтърквате всеки път дома никога няма да бъдете безупречен, докато боклукът не изчезне. Ето как да го изхвърлите с чиста съвест:

Всекидневно ремоделиране – реорганизацията на нещата трябва да е част от ежедневието ви.

Неизползвани електронни кабели и дистанционни управления. Всеки има останали кутии с неизвестни кабели, кабели и дистанционни управления . Някои от тези кабели съдържат опасни токсини, които се отделят при изгаряне, затова не ги изхвърляйте в кошчето. Тъй като в тях има мед, кабелите са от полза за рециклирането.

Счупени стъкла – ако просто изхвърляте в боклука, счупени стъкла може бързо да изрежете парче хартия или пластмаса, с които да ги увиете, за да не нанесете сериозни наранявания на себе си или на другите. Най-доброто нещо, което трябва да направите, е да обвиете стъклото в някакъв вид плат за еднократна употреба и леко да натрошите стъклата на много по-малки парчета. Поставете кърпата в кутия или чанта и я маркирайте „счупено стъкло“, преди да я поставите в кошчето.

Ел.крушки – проверете опаковката, за да се уверите дали вашите LED светлини могат да бъдат рециклирани, тъй като те не съдържат никакви опасни химикали. Лампите с нажежаема жичка и халогенните крушки не могат да бъдат рециклирани, но могат да бъдат изхвърлени в кошчето. Поставете ги в пластмасова торбичка, за да съдържат счупеното стъкло.

Стари мебели и сувенири – такива могат да имат голяма стойност за някои антиквари и почитатели на старинни вещи, сувенири, както и някои стар мебели. Стъклени съдове могат да бъдат рециклирани, но керамичните съдове са по-сложни. Някои, които са напукани, хората да се ползват в различни занаяти. Ако имате керамични съдове, които са напълно счупени, потърсете места, където се предават такива за мозаечни материали.

Вижте за фирма за извозване на стари мебели.