Полезни съвети за подобряване на качеството на Вашия дом с климатик

Домът е сърцето на нашите светове. Това е мястото, където ние се храним, спим, къпем се, забавляваме се и правя повечето от всичко останало в нашия живот. Докато всички тези дейности, добавят спокойствие и наслада, те също могат да причинят натрупване на замърсители, като дим, в резултат на готвене и прахови частици. За да не се залежат такава във филтъра на климатици дд трейд FUJI ELECTRIC RSG-09LLCA, разберете повече за това как да се грижите за дома си:

  1. Дръжте пода свеж.

Въпреки че е изкушаващо да се отложи домакинска работа, важно е да се чисти редовно, за да се намалят всички алергени и дразнители. Почистването с влажна кърпа, а не със сух чистач е по-добра алтернатива. Тогава обирате всички възможни прашинки и в най-затънтените ъгълчета на къщата си. И не забравяйте трудно достъпни места, като например вентилатори и горната част на хладилника.

За да се избегнат потенциално вредните изпарения, използвайте нетоксичен, без аерозол, без аромати почистващи продукти (или да направите свои собствен домакински продукт). И използвайте прахосмукачка с филтър за най-добри резултати

Химикали и алергени също могат да се натрупват в домашния прах в продължение на десетилетия. Чрез използване на вакуум с филтър може да се намали концентрацията на олово в дома. Можете също така да се отървете от други токсини, като бромирани огнеупорни химикали (PBDEs), както и алергени като полени, косми от домашни любимци и акари.

С помощта на прахосмукачка със силно засмукване, въртящи се четки и филтър ще си гарантирате, че всичкия прах и мръсотия ще бъдат отстранени и няма да се комбинират с отработените газове. В районите с висока трафик, прахосмукачката трябва да минава на едно и също място няколко пъти. Да не забравяме, стени, ръбове на килим и мека мебел, където се натрупва най-много прах. За най-добри резултати, прахосмукачката се използва два или повече пъти седмично и след това филтъра се изплаква редовно.

Научете повече тук: http://fleinn.eu

Разгледайте интересна информация от този адрес: http://cameliaro.eu

Това: http://fonzell.eu може да ви е от полза

Минен – можете да пропуснете сапуна и почистващите препарати. Просто използвайте обикновена вода, за да уловите всяка частица прах или алергени. Новите микрофибърни бърсалки (и парцали за прах) улавят повече, отколкото традиционните и не изискват каквито и да е решения за почистване.

Ако изтривалката е достатъчно голяма, дори и тези, които нямат навика да забърсват обувките си ще видят резултата. Пода в дома видимо ще е с по-малко натрупвания от камъчета, пясък и кал.

  1. Проветрявайте редовно

Дори когато времето е хладно, отворете прозорците, за да позволите на чист въздух да влиза свободно (особено докато почиствате, готвите или боядисвате). Ако е твърде студено, използвайте вентилатори, за да подобрят работата на въздуха и да може той да циркулира за по-кратко време на отворен прозорец.

И не забравяйте да обърнете вентилатора докато готвите. В противен случай, вредните изпарения, мазнина и дим ще са изпуснати в атмосферата на дома, където ще се задържат.