Няколко идеи как да планирате стаята за новородено

Ако имате допълнителна стая, такава трябва да се посвети и оборудва за очакваното новородено. Ако не разполагате с допълнителна стая, или предпочитате за първи път, за да не го оставя в отделна стая, оборудвана с ниша или един ъгъл в спалнята си.

В никакъв случай не е добра идея да поставите в стая с новородено мебели с много ъглови. Дори помещението да е обитавано от по-големи братя или сестри, детския кът за най-малкото трябва да е обособен отделно.

Ако се налага да ползвате услуги по отганзиране на дома, вижте следните фирми:

FORI.EU

SMETISHTE.COM

ХАМАЛ.BG

За да създадете бебешкия кът с достатъчно място до 150 см в ширина и дълбочина от 70-80 см, или можете да се възползвате максимално от пространството на цяла стая, дори и в очакване на неговия растеж.

За да се създадете само една ниша или ъгъла само в спалнята на родителите си, просто изберете едно легло и една подвижна променяща се част, с врати и чекмеджета за прибиране на бельо и детергенти.

Люлката в този случай може да бъде избрана в тип кабриолет и след това да се използва през деня като кутия за игри, защитена зона от дървени ламперии. Люлката може да е оборудвана с мрежа за комари висящи от тавана, за да се избегне неудобството от насекоми през лятото. В стаята на малкото не трябва да има много меки играчки и игри, подходящи за малки деца, както и чаршафи и одеяла много пъстри.

Под люлката, можете да поставите кошници или цветни кутии с други игри и заедно с мека и цветна подложка. Някои рафтове, прилагани над яслите могат да се използват за съхранение на други полезни продукти за грижа за детето.

В едно по-голямо пространство, люлката може да бъде поставена в центъра на стаята или да се мести в различните части, за различните сезони. Срещу стената и в непосредствена близост до малък гардероб, тя може да е разположена на леглото срещу друга стена.

Цветовете и стените за детската стая трябва да се пастелни и нежни. Не трябва да натоварват очите, нито да пробуждат агресия или супер активност.

Може да поставите алтернатива на тапети или да боядисате стените с ярки цветове и необичайни комбинации: ярките цветове винаги дават радост, основно изискване за спокойствието на детето: зелено, синьо, светло синьо, жълто, оранжево, червено, розово, лилаво.

Изберете дървени мебели с маса, гардероб и рафтовете в леката сянка, както дървото на паркета. Или изберете мебели в лакирано дърво с много силни цветове, ако решите да се съчетават със стените с пастелни цветове. Разбира се, комбинации от цветове могат да бъдат постигнати по два начина.

За подобни нюанси, като например синьо със синьо, розово с пурпурен и т.н.

В рязък контраст с тонове, като лилаво и зелено, червено и жълто, т.н. ….

Осветлението в стаята на бебето не бива да е прекалено силно.

Осветление в стаята или на ъгъла е много важно. Децата никога не трябва да чувстват страх, а топлото и уютно гнездо, през нощта, трябва да е допълнено с нежни специални лампи, които създават малко светлина, така че да приглушават тъмнината.

Лампите, предназначени специално за деца може да са с приказни герои, смешни и причудливи форми: животни, цветя, слънца и луни, анимационни герои. В магазините се предлага широк диапазон от всякакви вещи, предмети и мебели, дори за стаята на новородено.