Митове или истина за самолети или полети

Полетите са едни от най-популярните методи за транспорт сред туристи вече няколко десетилетия. И все още има редица митове, които продължават да съществуват в главите на много хора. Ако и вас ви вълнуват самолетни билети online могат да предложат много повече:

Мит 1: Пилот и втори пилот не се хранят с една и съща храна

Хранително отравяне, което засяга пилота и помощник-пилота може да бъде пагубно за полета на дълги разстояния. Въпреки, че повечето авиокомпании не разполагат с официална правило на мястото, пилотите избягват яденето на една и съща храна.

Мит # 2: Не трябва да се сяда на ред 13

Като се има предвид широко разпространеното суеверие за лош късмет, прикрепен към номер 13, няколко авиокомпании пропускат номерация за ред 13. Дали тогава не е добра идея да се пропусне и ред 17, т. к. броят е свързана с лош късмет в Италия и Бразилия.

Мит # 3: Вратите на кабината могат да се отворят по време на полет

Самолетът вече е във въздуха, когато вратите на кабината са стабилно затворени. Дори някъде да има съмнение, това не бива да ви тревожи. Вследствие проверка в разликата при налягане на въздуха, то е невъзможно да се отворят вратите след излитане.

Мит 4: Вкусът на доматен сок се засилва във въздуха

Голям процент от пътниците поръчват доматен сок по време на полет. Това действителност се дължи на твърдението, че има по-добър вкус на борда, при най-голяма надморска височина. Истината е, че нашите вкусови рецептори са повлияни от ниско налягане в кабината. Вкусът е освежаващ, но не е нещо далеч по-различно и го има.

Мит # 5: Всички самолети са заети

Полети в действителност са претоварени, защото са редовни. И все пак, ако някога ви бъде отказан достъпа на борда, поради ниски цени и продадени билети, то вашите права като пътник са защитени от Регламент 261/2004 на ЕС, който предвижда, право на обезщетение от авиокомпанията.