Матраци и позиции на съня за всеки с болки в гърба

Важен фактор, който може да повлияе върху индивидуалните предпочитания за матраци, легла и позиции за спане е специфичен според състоянието на човек. Ето и някои примери в подкрепа на това:

Остеоартритът – пациенти с болка от остеоартрит на фасетни стави могат да предпочитат да спят на една страна с колене свити в ембрионална поза. Това помага да се отворят фасетните стави на гръбначния стълб и да облекчи съответното налягане. Алтернативно, сънят в седнало положение или регулируемо легло, позволява на главата и коленете да облекчат натиска върху фасетни стави. Проучете преди това всичко.

Стеноза на гръбначния стълб – хората с болка от гръбначния стеноза могат да предпочитат да спят на една страна с коленете свити в ембрионална поза. Това помага за облекчаване на натиска върху корена на нервите в коляното. Спящите, полулегнали в стол или регулируемо легло, позволяват на главата и коленете да повишат и облекчат натиска върху нерва.

Бурсит – пациенти, които имат възпаление на бурсата над бедрата, могат да са особено чувствителни към болка провокирана от матрак, който е прекалено твърд. Ако матракът е Тед еднолицев и твърд с дебелина и уплътнение, допълнителна постелка полу матрак може да помогне за осигуряване на известно облекчение от твърдостта.

Хип болка – пациенти с хип болка, спят на една страна и обикновено могат да намалят и облекчават болката чрез поставяне на възглавница между коленете си. Това намалява стреса от другата страна на бедрото и е най-доброто, което може да се направи.

Херния лумбален диск – най-удобната позиция за сън зависи от позицията на диска. За страдащите от херния на лумбален диск, пациенти е по-добре да лежат по корем. Така сънят им е по-поносим.

Като цяло, повдигане леко на коленете, като поставите възглавница под тях, докато лежите по гръб може да помогне в много общи форми срещу болки в кръста. Много пациенти също смятат, че това е най-удобният начин за спане след операция на гръбначния стълб.

Спящата в полулегнал стол или регулируемо легло, също могат да си помогнат с поставяне на допълнителна възглавница върху матрака.

Разберете още какво трябва да знаем, преди да се оправим към магазина.