прозорци, дограма

Кой и кога е изобретил пластмасовите прозорци

Всички сме чували за качествена дограма, сега е доста трудно да си представим един свят без прозорци. Те имат естетичен вид и защита на помещението от към шум, пряка слънчева светлина и други елементи. Те са сравнително евтини, така че, където и когато да бъдат поставяни тези прозорци правят чудо на пластмаса?

Много хора смятат, че това изобретение е само на десет години. Но това не е така. Днес е добре познато, както и не спира своята еволюция в бъдещето, но нека надникнем в миналото му:

Първата компанията за производство на пластмасови прозорци се появила преди 50 години в САЩ.

По ирония на съдбата, няколко години по-късно те ​​спряха производството, но идеята е била много подобна на германците, които държат на длан производството на прозорци, изработени от PVC (поливинилхлорид) и които достигат нашето време. По-късно германците разширяват бизнеса и показват на света, че пластмасата е пробив в строителството и не само там. Научете за още нови технологии и как помагат.

Така че, се появява въпросът, защо американците за дълго време не одобрява използването на PVC?

Това, което първоначално е било създадено неправилно по отношение на натоварване кинематични-механична система и всичко от пластмасата, която далеч не е най-силният материал.

Предприемчиви и интелигентни германци бързо решават този проблем и в 70-те години на 20 век, показват публично подсилените пластмасови прозорци със стоманени профили.

Те бързо заменят дървената дограма и въпреки разходите им по това време е твърде голям интереса. Хората разбират, че PVC материалите са по-надежден и удобен вариант от дървото. В допълнение, те могат да са символ на лукс и бързо отваря вратата на собственика към по-светска тематика. Вижте повече за цена.