Как да си направите красиви цветни лехи

Как да си направите красиви цветни лехи

Подредбата на цветя е достатъчно проста, но как да направите легло с ръцете си, което да украсява вашия двор или градина. Това е задача, която изисква въображение и известно усилие. Научете как да се приложите някои от идеите и да оптимизирате цветята в двор и градина! На първо време изберете правилното място:

Вероятно знаете, че всяко растение има свои собствени предпочитания. Някои цветя са като сянка, а други не могат, без слънчева светлина, трети трябва да бъдат постоянно във влажна почва. Направете си списък на растенията, които ще бъдат най-комфортно отглеждани във вашия район.  Най-добрите места в градината, в двора и в градината: за засаждане на цветя са по периметъра на ограда; нискостъблени дървесни растения в дупката; високи цветя на вратата или до вратата на къщата; Културата канап около беседката; остров цветна леха в двора; гъсти цветя в ъгъла на градината.  Опитайте се да се избегнете често срещаните грешки при прилагането на цветна леха: не слагайте слънчевите растения в сенчести места и влаголюбиви слънце. Първите ще нараснат с наклон в посоката, от която попада слънчева светлина. Вторите ще се свиват постоянно мотивирани и бързо да умират.

Подгответе всичко необходимо – независимо дали ще ползвате семена или готов разсад, трябва да сте предвидили както него, така и почвата и информацията за даденото растение и това къде е приспособено към живота на открито, като мушкато, лайка, различни видове, розмарин. Когато е по-студено време трябва да бъдете внимателни да как копаете. Поставете в саксии в стаята до следващата година. Направете списък на растения и семена, които трябва да закупите. Една добра идея е внимателно да събираме семена ограничавани от градските цветни лехи с цветя – обикновено една силна и стабилна култура, която бързо се е утвърдила и голямо усещане в почти всяка почва. Използвайте и известно количество тор – пепел, торф и лопен около един килограм на 1 кв. м.

Разберете за почистване на дворове от следните адреси:

FORI.EU

MAYSTORI.COM

ТОВАРНИПРЕВОЗИ.COM