Как да възстановите цвета на дрехите

Дрехите не могат да бъдат вечни, за да се запазят ярки и богати техните цветове: дори внимателната обработка на деликатни дрехите не дават пълна гаранция за запазване на цвета. Естествено, най-любимите неща, които искате да запазите по-дълго, като една фина рокля от дантела на цветя с долна пола от златсит тюл RUMENA, трябва да знаете как да се възстанови от време и износване.

Как да се възстановиm тъмен цвят дрехи?

Само методът на повторно измиване, може да се възстанови яркостта и цвета на дрехи с повече от един цвят.

В повечето случаи, прането има петна и лекета поради неправилно миене. Ако петната или малки петна не са твърде много „вкоренени“ в дрехите, могат да се опитат и някои народни методи.

При възстановяване на черни дрехи може да се използва и допълнителен трик по време на пране. При вземането на решение как да освежите черна рокля, загубила своята наситеност на цветовете, не бързайте да го приписват на химическо чистене. В края на измиването на роклята може да добавите малко сол, които разпределят равномерно боята върху плата. Солта е необходима да се постави в умерени количества, например половин чаена лъжичка.

За една по-радикална намеса, можете да използвате инфузия на тютюн вместо сол, която прави независимо изпирането. За да варите е необходим един литър вода и около 20 грама тютюн, които се вари в продължение на половин час на огъня. След промиване дрехите се сушат. По същия начин действа и черупката на орех, която се използва, за да се върне в цвят кафяви неща.