hlebarka

Изтребете хлебарките завинаги

Никой не е имунизиран от появата на хлебарки и други вредители, така че въпросът е винаги актуален за всички.

Хлебарките са много издръжливи същества, които могат да се адаптират към лекарствата, затова производителите се опитват да запълнят пазара с всякакви химикали, аерозоли и капани. И все пак, само химията не е достатъчна – ще трябва да развиете нови навици, така че неочаквани гости да не ви притесняват.

Източникът е: preventa.bg

хлебарки

Превенция срещу хлебарки

Поддържайте дома си чист и подреден. Унищожаването на хлебарки не става винаги след първото почистване, ще трябва да почиствате всеки ден. Правете мокро почистване на работните повърхности на кухнята и трапезарията и поддържайте зоната, където домашните любимци се хранят. Проверете кухненските шкафове и се уверете, че зърнените храни, подправки и друга храна не се разсипват. За да избегнете това, най-добре е да съхранявате храната в контейнер със затворен капак. Понякога, дори найлоновите торбички няма да помогнат, така че изберете за стъкло, пластмаса и силикон. Препоръчително е съдовете да се мият веднага и да не се оставят в мивката с остатъците от обяда. Хлебарките с удоволствие ще ядат, но е малко вероятно да постигнете това. Не съхранявайте боклук. Повечето от нас държат кошчето си в килера под мивката и го изваждат според нуждите. Ако искате да се отървете от хлебарки, изградете навика всеки ден да изхвърляте отпадъци и вместо обикновена кофа в специален контейнер с капак. Елиминирайте течовете своевременно. Хлебарките се чувстват добре там, където има вода – без нея насекомите, като всички други живи същества, просто не могат да съществуват. Следователно, трябва да фиксирате всички течащи тръби и кранове възможно най-бързо и надеждно. И не трябва да правите прекалено мокро почистване. В мрежата опитните хора препоръчват да избършете изсушете мивката и ваната, за да не оставяте шанс на хлебарките. Запушете отвори и пукнатини. Вредителите могат лесно да мигрират, през къщата, чрез вентилация, цепнатини и всякакви отвори. Вашата задача е да замажете пукнатините на тавана, стените и ъглите. Покрийте вентилационния отвор с решетка с фина мрежа. Почиствайте всички торби, чанти, куфари, които внасяте отвън, било то след дълга почивка на чуждо място или от кварталния магазин и бакалия.

хлебарките

Основният метод за борба с насекомите са инсектицидите

Правилно подбраните съвременни продукти имат ниско ниво на токсичност за хората и техните домашни любимци и много от тях са без мирис. Преди да започнете да третирате с тях дома си, трябва да разберете как насекомите стигнали до вас.

Най-ефективният начин да се отървете от хлебарки е да поговорите със съседите от най-близките апартаменти и да обработвате голяма площ наведнъж. Не се колебайте да се обадите директно в служба за дезинфекция срещу хлебарки Превента ДДДД, за да разберете как точно стои въпроса и колко ще ви сурва цялата процедура.