Започнете годината на чисто с почистване на апартаменти

Поставете началото на едно старателно почистване на апартаменти. Пролетта може да е това начало или зимният сезон, когато всички се стягаме около Коледа и Нова година.

Вашият дневен ред може ад включи от освежаване до някои по-големи реформи в къщата. Може да започнете почистване на всяко отделно помещение, придружено с изнасяне на стари мебели, покъщнина, вещи, повредени ел. уреди и дори строителни боклуци.

Ако не знаете откъде да започнете, да разгледаме тези съвети за почистване и това да ви помогне за справите с като професионалист.

Направете най-трудните първа част

За много от нас, почистването не е любимата работа в къщата. Един от начините да се справим с него, е просто да се справи с най-трудните работни места. Направете списък със задачи и сами ще се уверите, че е много по-лесно.

Запретнете ръкави и да изчистете фурната, хладилника, организирайте почистване на прозорците.

Използвайте екологични продукти

Някои почистващи продукти са опаковани пълни с химикали и добавки, които могат да бъдат вредни за здравето и околната среда. Когато е възможно, може да се намали необходимостта от закупуване на химически продукти.

Ежедневните продукти като сода за хляб, оцет, лимон и царевично нишесте могат да се използват на мястото за една малка част от разходите. Оцет и топла вода прави ефективно почистване на гладки повърхности, като прозорец и огледало, стъкло и пр. След забърсването с тях може да се финализира с парче вестник, докато паста от сода за хляб и вода е друг подобаващ чистач, който може да се употребява и при емайлирани повърхности на мивки, кранове, батерии.

Направете списък и го проверявайте по два пъти

Не само пролетта може да е начало за чиста среда. Направете план, който подробно на това какво точно искате да правите ще описва цели ви и това, което вече сте свършили.

Да направите списък, за да започнете годината на чисто с почистване на апартаменти също е изключително подходящ, ако разделите работата в няколко дни или на различни екипи и хора. С план под ръка може да организирате почистване на всяка една зона от дома ви – гараж, двор, тавани и мазета, килери и други складови пространства. В почистване на мазета и тавани може да ви е от полза помощта на специализиран екип.